23 Aug
23Aug

Avgusta 2019, sem bila na Vegafestu prvič, tokrat v vlogi prostovoljke ter svoje kuharske delavnice. Dopoldne smo se zabavali in prodajali srečke na srečelovu, popoldne pa sem preživela v predavalnici. Svojo delavnico sem imela prvič, tako da je bil to zame včeraj kar velik izziv in upam da mi je dobro uspel. Bilo je tudi nekaj napakic, ampak iz napak se učim in naslednjič bo še boljše! ''Tapridni'' smo šele proti večeru imeli čas iti en krog po stojnicah, kjer smo hitro zapravili nekaj denarja… he he…  Jaz sem si privoščila dve majici in fant hoodie, lesene etuije za ščetke, leseno ščetko, bombažne vrečke za shranjevanje živil, knjigo itd. Na koncu pa smo si privoščili tudi tortico ter burger!
Kljub utrujenim nogam pa je bil včeraj zelo uspešen in zabaven dan, veliko pozitivne energije in dobrih ljudi. Zelo sem vesela in hvaležna za takšne dogodke, tako da se že veselim Vegafesta 2020!
Hvala Slovensko vegansko društvo za odlično organizacijo in vrhunski dogodek! In hvala tudi vsem obiskovalcem, super ste bili!

Tukaj pa še recept za odlični veganski biftek, ki smo ga delali na delavnici.
VEGANSKI HAPPYBIFTEK
Sestavine:
- 400g rjavega fižola
- 200g rjave leče
- 2-3 čž česna
- 2 čž peteršilja
- 5 sušenih paradižnikov
- 2 čž kaper
- 1 čebula
- 3 kisle kumarice
- 1 čž gorčice
- 1 čž soli
- 2 čž sladke paprike
- ½ čž popra
-1 jž olivnega olja

Postopek: Fižolu in leči odlijemo vodo iz konzerve, dodame vse druge sestavine (bolj na drobno narežemo samo sušen paradižnik) ter s paličnim mešalnikom dobro premešamo.

Pripombe
* E-poštno sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.