04 Sep
04Sep

Letos smo na Vegafestu obiskali veliko stojnic z odličnimi veganskimi izdelki. Stojnica Vegansko.si je imela v ponudbi veliko nadomestkov za peko peciva in ko je moj dragi videl, da imajo na voljo veganski mascarpone in smetano za stepanje, mi je takoj naročil, naj grem izdelke kupiti in bo on naredil tiramisu. :D

Tiramisu je sladica s kavo, ki jo obožujemo prav vsi v družini in smo jo kar pogrešali. Zaradi tega je Anže zavihal rokave in prvi dan naredil klasični tiramisu, samo s kavo in naslednji dan še tiramisu "jagoda edition"! Jagode dajo sladici res poseben, nežen okus in menim, da je sladica primerna tudi za najmlajše člane družine (namesto v kavo lahko kekse pomočite v rastlinsko mleko in tako dobite "baby-tiramisu").

Torej kakšne so sestavine? Preproste! Veganski mascarpone, smetana za stepanje, malo sladkorja, otroški piškotki, skuhana turška kava in zamrznjene jagode.

Vse nadomestke mlečnih izdelkov dobiš na https://vegansko.si/  - hitro preglej njihovo spletno trgovino in naroči svoje! :)

Sestavine:

- 1 x veganski mascarpone (250g)
https://vegansko.si/trgovina/zivila/ostala-zivila/schlagfix-veganski-mascarpone-250g/ 
- 500 ml veganske smetane za stepanje
https://vegansko.si/trgovina/zivila/napitki-in-smetane/veganska-sladka-smetana-za-stepanje-1l/ 
- 3 žlice sladkorja
- 200 g zamrznjenih jagod
- 3 zavoji otroških piškotov (muller - znamka Babivita)
- turška kava

Postopek:

Zamrznjene jagode stresemo v posodo in pustimo na sobni temperaturi 2 uri. Ko se odtalijo jih zmiksamo s paličnim mešalnikom (ne odlivamo stran vode, ki je nastala z odtaljevanjem). Skuhamo močno turško kavo, da bodo keksi imeli res dober okus po kavi! Kavo pustimo stati 10 minut in pripravljena je za pomakanje. Za pripravo kreme najprej po navodilih na embalaži pripravimo smetano za stepanje. Vanjo rahlo vmešamo mascarpone ter sladkor. Mešamo tako dolgo, da v masi ni več grudic. 

Tako imamo pripravljene vse potrebne sestavine in na vrsti je zlaganje. Kekse zložimo iz embalaže in jih postopoma pomakamo v toplo turško kavo ter nato v pekač. Zapolnimo celotno dno s keksi in čez kekse razmažemo 1/3 kreme. Za tem po kremi na rahlo razmažemo 1/2 zmiksanih jagod. Na jagode položimo novo plast namočenih keksov, na kekse pa razmažemo še polovico kreme, ki nam je ostala od prej. Na vrsti je še zadnja plast namočenih keksov ter ostanek kreme, po vrhu pa razmažemo še ostanek zmiksanih jagod.

Otročje lahko kajne?

Sladica je res hitra in enostavna za pripravo - priprava pa je lahko zabavna tudi za otroke! Tako jih lahko vključite v peko peciva in verjamem, da bodo na koncu dneva ponosni nase, saj bo sladica okusna in tudi izgledala bo odlično!

Prijetno ustvarjanje v kuhinji in seveda sladkanje! :)

Pripombe
* E-poštno sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.