21 Dec

Ko se začne praznični čas vedno pomislimo na peko peciva. Čeprav si rečeš, da letos pa ne boš pretiraval s pecivom, ga na koncu vedno napečeš za celo vas. He-he, no vsaj pri nas doma je tako!

Poleg drugega peciva morajo vedno biti pripravljene tudi rumove kroglice, saj jih obožujejo prav vsi v družini in tudi nasploh menim, da so kroglice najbolj "basic" pecivo.

Za njih je na internetu veliko različnih receptov, ampak so mi bili ti recepti vedno presladki in okus ruma se je premalo občutil. Zato sem res vesela, da sem našla odlično kombinacijo sestavin, ki dajo ravno pravšnji okus kakava, kokosa in ruma! Probajte, ne bo vam žal!

Kroglice so enostavne za pripravo, tako da jih lahko pripravijo tudi vaši otroci - no takrat mogoče odštejete rum iz sestavin... 


Sestavine:
(za en veliki jedilni krožnik kroglic)

- 250 g petit keksov
(jaz sem jih kupila v Lidlu)
- 200 g margarine
(Rama ali Zvijezda)
- 100 g sladkorja v prahu
- 50 g 100% kakava v prahu
- 100 g kokosove moke
- 1 dcl ruma (za peciva)

* dodatna kokosova moka ali zmleti oreščki, v katerih bomo povaljali rumove kroglice


Postopek:

V multipraktiku zmeljemo kekse. Dodamo omehčano margarino (par uric prej jo postavimo iz hladilnika), sladkor v prahu, 100% kakav v prahu, kokosovo moko in rum. Dobro zmiksamo.

Ko je masa pripravljena jo postavimo za vsaj 30 minut v hladilnik.

Po 30 minutah z roko oblikujemo kroglice in po želji povaljamo v kokosovo moko ali zmlete oreščke.

Precej enostavno, kajne? Zdaj pa hitro v kuhinjo in pripravi zase in svoje najdražje okusne rumove kroglice, ki se jim ne boš moral/-a upreti!

Pripombe
* E-poštno sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.