10 Apr

Kdor je mislil, da se moramo vegani odpovedati okusnim pregreham, se je zelo motil...
Tukaj je recept za najbooooljšo oreo torto, ki jo boste kdaj koli jedli! ;)

Recept je res enostaven... zato verjamem, da bo uspel tudi tistim, ki v kuhinji niso najbolj spretni! Zagotovo pa bo tortica prepričala tudi najbolj zahtevne okuse. :)


SESTAVINE ZA BISKVIT:
- 250 g pirine gladke moke
- 200 g rjavega sladkorja
- 50 g 100% kakava v prahu
- 1 pecilni prašek iz vinskega kamna
- 125 g jabolčne čežane
- 400 ml sojinega mleka
- 100 ml repičnega olja
- 1 JŽ jabolčnega kisa
- ščep soli
*2 dcl sojinega, ovsenega ali riževega mleka za navlažitev testa


SESTAVINE ZA KREMO:
- 1 paket oreo piškotov (176g) ~ ločimo kremo od keksov
- 1 kokosovo mleko v konzervi
(trdi del - cca.300ml oz. 3/4 konzerve)
- 200 g indijskih oreščkov
(čez noč jih namočimo v vodi, če pozabimo pa dve uri prej v vreli vodi)
- 100 g sladkorja v prahu


DODATNE SESTAVINE:
- 1 paket oreo piškotov, ki jih položimo na prvi biskvit (176g)
- 1 paket oreo piškotov za dekoracijo (176g)


POSTOPEK:
Najprej se lotimo priprave biskvita. Pirino gladko moko presejemo čez cedilo. Dodamo še ostale suhe sestavine, razen soli. Dobro premešamo in k suhim sestavinam dodamo še mokre. Na koncu dodamo še sol in premešamo. Dobljeno maso prelijemo v pekač za torte (premer 24cm), ki smo ga prej po spodnjem delu pekača obložili s peki papirjem, ter pečemo v ogreti pečici na 180°C, 25-30 minut.

Med tem ko se biskvit peče, se lotimo priprave kreme. Najprej ločimo kremo iz oreo piškotov in jo damo v eno posodo, v drugo pa stresemo ostanke keksov. Indijskim oreščkom odlijemo vodo ter jih stresemo v multipraktik, dodamo kokosovo mleko iz konzerve (trdi del) - kokosovo mleko, ki sem ga jaz imela, je imel res veliko trdega dela, 3/4 konzerve (tako da, če imamo manj trdega dela kot to, damo trdi del iz 2 konzerv kokosovega mleka) - ter dobro zmiksamo. Dodamo še belo kremo, ki smo jo dobili iz oreo keksov in sladkor v prahu ter ponovno premešamo. Kekse, ki so ostali, nadrobimo na čim manjše koščke ter primešamo v kremo. Tako je krema pripravljena.

Ko se biskvit malo ohladi, ga prerežemo na pol in oba dela položimo na krožnik. Nato počakamo tako dolgo, da se oba dela dobro ohladita. 

Jaz sem nato zgornji del biskvita (ker je bil malo debelejši) dala na dno tortnega modela. Biskvit navlažimo z rastlinskim mlekom, nanj položimo 1 paket oreo piškotov (16 keksov) ter nato premažemo s polovico kreme.
Na kremo položimo še drugi biskvit, ponovno navlažimo z rastlinskim mlekom ter premažemo z ostankom kreme.

Tako je priprava torte skoraj končana! Po vrhu še dekoriramo po želji. Jaz sem razrezala oreo piškote na polovičke in jih položila po vrhu, vi pa si lahko torto dekorirate po svoje! :)

Pripombe
* E-poštno sporočilo ne bo objavljeno na spletni strani.